Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395

Literatuur en Poezie

Bij Volksuniversiteit Utrecht vindt u verscheidene cursussen die in het teken staan van literatuur en poëzie. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen poëzie voor mensen die meer willen leren over dichten en de gedachten achter poëzie. Daarnaast zijn er ook schrijfcursussen voor mensen die beter en creatiever willen leren schrijven.

Cursus Poëtische ontmoeting: Vicky Francken

Wie kan spreken zoals Vicky Francken kan alles schrijft Maria Barnas over haar. Ze debuteerde in 2017 en won de C. Buddingh'-prijs. Het juryrapport zegt: Een dichter die het experiment niet schuwt. Muzikaal, lichtvoetig en speels. In de eerste twee bijeenkomsten van deze cursus

Meer informatie
Vrijdag 25 mei 2018
3 lessen van 2 uur
Prijs: € 57,50
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
10:00 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Inschrijving nog open >
Cursus Poëzie Hardop: gedichten lezen

Hoe is het om samen naar gedichten te luisteren, mee te lezen of zelf voor te lezen? In deze cursus proberen we het uit door twee keer een uur gedichten hardop te laten klinken. Soms willen we een gedicht vaker horen of een deel eruit opnieuw beluisteren. Waar nodig

Meer informatie
Dinsdag 19 juni 2018
2 lessen van 1 uur
Prijs: € 25,00
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
10:30 - 11:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Inschrijving geopend >

Cursus poëzie

Bent u geïntrigeerd door poëzie en de onuitputtelijke mogelijkheden van taal? Dan kunt u tijdens een cursus poëzie prachtige gedichten lezen van bekende schrijvers en gaat u samen met uw groep en docent op zoek naar de kern van deze gedichten. Daarnaast kunt u zich ook laten inspireren door de verschillende schrijvers en zelf aan de slag gaan met poëzie.

De docent van de cursus poëzie is Neerlandica. Sinds 2000 leidt zij leeskringen, cursussen poëzie lezen & schrijven o.a. bij de Volksuniversiteit. Ook geeft zij individuele schrijfbegeleiding.

Cursus schrijven

Wilt u beter leren schrijven, een eigen schrijfstijl ontdekken en samen met een groep schrijfliefhebbers samenkomen? Volg dan één van de schrijfcursussen van Volksuniversiteit Utrecht. Leer in een aantal avonden creatiever om te gaan met taal en leer een eigen schrijfstijl aan. Tijdens deze cursussen worden er iedere les intensief teksten geschreven en besproken.