Cursuscode: NM101

Gödel, Escher, Bach: waar genialiteit samenkomt

Cursuscode: NM101

In deze cursus worden overeenkomsten besproken tussen wiskunde, beeldende kunst en muziek aan de hand van de volgende drie genieën, te weten de wiskundige Kurt Gödel, de graficus Maurits Cornelis Escher en de musicus Johann Sebastian Bach. Daarnaast wordt tijdens de cursus nagedacht over zeer prikkelende onderwerpen zoals betekenis, bewustzijn en kunstmatige intelligentie. Bijvoorbeeld: Mensen zijn opgebouwd uit moleculen, atomen, etc., allemaal materie zonder bewustzijn. Hoe kan daaruit een mens met een bewustzijn ontstaan? Dat is de vraag die Hofstadter in zijn beroemde boek Gödel, Escher, Bach probeert te beantwoorden.. Geen voorkennis is nodig.

Aanschaffen: Auteur: Douglas R. Hofstadter D.R. Hofstadter ISBN: 9789046706862
Dinsdag 14 september 2021
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. J.R.F. (Joeri) Deckers