Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23NT451

Grieks 1 [A0 - ¼A1] deel 1

Grieks 1 [A0 - ¼A1] deel 1
Cursuscode: 23NT451

Cursus Grieks voor beginners.

Deze cursus is bestemd voor beginners  die geen kennis van de taal hebben en er wordt niveau ¼ A1 van het Europees Referentiekader afgerond.  

Allereerst leren we het Griekse alfabet en we oefenen met het schrijven en het uitspreken van de letters. De basis grammatica wordt stapsgewijs behandeld. Je bent bezig met het opbouwen van een goede zin in het Grieks en je kan korte gesprekken voeren. We behandelen onderwerpen uit het dagelijks leven zoals zichzelf voorstellen en nog meer. Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven. Je leert te lezen, te luisteren, te schrijven en te praten.  

We behandelen hoofdstukken 1 tot en met 3. 

Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1 ISBN 978-960-8464-13-1 Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 (deel a) ISBN 978-960-8464-11-7 Te bestellen op: www.bol.com/ www.grieksewereld.nl/www.intertaal.nl

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

 

Dinsdag 19 september 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 205,00
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Epikinoniste Ellinika 1 Tekstboek, Epikinoniste Ellinika 1 (deel a) Werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen: Ik ben geboren en getogen in Athene, in Griekenland. Grieks is mijn moedertaal en Frans ook. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon al op de basisschool: ‘’L’école des Ursulines’’ in Athene, Griekenland. Daarna heb ik ‘’Franse taal en letterkunde’’ gestudeerd in Parijs in Frankrijk, op de Universiteit van de Sorbonne en ben gediplomeerd docent Frans. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb in Griekenland lesgegeven in zowel Frans als Nieuwgrieks aan cursisten met verschillende achtergronden, kinderen en volwassenen. Sinds 2012 geef ik in Nederland lessen Frans en Nieuwgrieks. Daarnaast geef ik sinds 2017 met veel plezier les op de Volksuniversiteiten in Utrecht, Nieuwegein en Baarn en heb ik mijn eigen onderneming. In mijn lessen komt spreekvaardigheid ruimschoots aan bod, in een ongedwongen sfeer. Plezier hebben in het leren staat voorop. Καλώς ήρθατε (kalos irthate = welkom)!