Cursuscode: VT459

Grieks niveau 6, [½B1 - B1]

Cursuscode: VT459

In deze cursus wordt niveau B1 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau 1/2 B1.

We gaan verder met de grammatica en gaan jullie nog langere gesprekken kunnen voeren en begrijpen. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven en we oefenen de luister- en spreekvaardigheid.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer passieve werkwoorden, gebiedende wijs i.c.m zwakke vorm persoonlijk voornaamwoord als lijdend of meewerkend voorwerp, verleden tijd van continuïteit, vrouwelijke zelfstandige naamwoorden op – η met meervoud op-εις. Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven.

In deze cursus worden de hoofdstukken 7 t/m 12 behandeld.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Dinsdag 25 januari 2022
12 lessen van 1 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Epikoinoniste Ellinika 2 Tekstboek, Epikinoniste Ellinika 2 ( deel a) Werkboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen: Ik ben geboren en getogen in Athene, in Griekenland. Grieks is mijn moedertaal en Frans ook. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon al op de basisschool: ‘’L’école des Ursulines’’ in Athene, Griekenland. Daarna heb ik ‘’Franse taal en letterkunde’’ gestudeerd in Parijs in Frankrijk, op de Universiteit van de Sorbonne en ben gediplomeerd docent Frans. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb in Griekenland lesgegeven in zowel Frans als Nieuwgrieks aan cursisten met verschillende achtergronden, kinderen en volwassenen. Sinds 2012 geef ik in Nederland lessen Frans en Nieuwgrieks. Daarnaast geef ik sinds 2017 met veel plezier les op de Volksuniversiteiten in Utrecht, Nieuwegein en Baarn en heb ik mijn eigen onderneming. In mijn lessen komt spreekvaardigheid ruimschoots aan bod, in een ongedwongen sfeer. Plezier hebben in het leren staat voorop. Καλώς ήρθατε (kalos irthate = welkom)!