Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NC367

Tekenen: Materialen en Technieken [N]

Tekenen: Materialen en Technieken [N]
Cursuscode: 22NC367

Deze cursus is voor iedereen die wil leren tekenen. Maar ook voor hen die bij het tekenen of schilderen worstelen met verhoudingen en het weergeven van diepte en plasticiteit.
Er wordt zowel gewerkt naar waarneming aan hand van stilleven, portret en landschap, als naar verbeelding met thema’s, waarbij eigen ideeën uitgewerkt kunnen worden.
In het begin werken we met zwart-wit materialen als potlood, houtskool en inkt. Wie wil kan daarna ook kleur gebruiken, bijvoorbeeld pastelkrijt en aquarel.
Aan hand van werken van klassieke en hedendaagse kunstenaars laat de docente  verschillende stijlen en mogelijkheden van teken- en schilderkunst zien.
Beginnende tekenaars zijn welkom. Ieder wordt op zijn eigen niveau begeleid.
De gevorderde cursist kan binnen deze cursus de eigen tekentechnieken verdiepen en wordt door de docente geïnspireerd tot meer durf.

Papier (schets-, teken-, pastel- en aquarelpapier) bij aanvang cursus te koop á €10,- bij docent

Zelf meenemen:  potloden HB, 2B, 4B, keedgum, houtskool, fineliner zwart, potje Oost-Indische inkt, bakje/potje voor water, keukenpapier, kroontjespen, bamboe rietpen en penseel nr 4 of 6. 
Maximaal 14 deelnemers.

Woensdag 28 september 2022
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 285,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. N. (Nine) Kullberg

Zelf meenemen:  potloden HB, 2B, 4B, houtskool, fineliner zwart, potje Oost-Indische inkt, bakje/potje voor water, keukenpapier, kroontjespen, bamboe rietpen en penseel nr 4 of 6.

19:30 - 22:00
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
N. (Nine) Kullberg
N. (Nine) Kullberg
Ik heb in Utrecht de lerarenopleiding gevolgd en me daarna verder verdiept in portrettekenen en olieverftechniek. Sinds 1995 ben ik verbonden aan de Volksuniversiteit, eerst in Nieuwegein. Ontdekken hoe je de dingen om je heen of dat wat je in je hoofd hebt, kunt vertalen naar het platte vlak, is spannend. Het gaat om het plezier in het verkennen van de uitdrukkings mogelijkheden met verschillende materialen.