Cursuscode: VPO064

Een levenslange relatie: broers en zussen

Cursuscode: VPO064

Toen jij jouw tweede kind kreeg, verwachtte je toen ook dat de kinderen zichzelf konden bezighouden en samen konden spelen? Maar hebben ze nu elke 10 minuten een conflict en vraag je je af: “Kunnen ze het niet zelf oplossen?” of: “Moet ik die rivaliteit tussen broers en zussen maar accepteren”? “Is er een geheim van broers en zussen als een team"? Als je een spannende reis wilt maken op weg naar jouw verantwoordelijkheid als ouder in het begeleiden van de relatie van de kinderen onderling, ben je van harte uitgenodigd voor deze workshop.

Deze workshop is gebaseerd op literatuur van: Nicola Schmidt, Laura Markham, Adele Faber/Elaine Mazlish en Jesper Juul.

Dinsdag 26 april 2022
1 les van 2 uur aanvangstijd 20:00
Mw. S. (Stefanie) Jenniskens
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Stefanie) Jenniskens
Mijn naam is Stefanie Jenniskens-Albrecht en ik ben 6 jaar geleden naar Nederland geëmigreerd, kort voor de geboorte van ons kind. Tot deze tijd gaf ik als systeemtherapeut oudercursussen in Duitsland. Na de geboorte van ons kind, mocht ik, net als veel kersverse ouders, het avontuurlijke pad bewandelen van alle ballen in de lucht houden, van oplossingen vinden voor slaaptekort, mezelf tegen komen, balans vinden tussen moederschap en beroep, rekening houden met het milieu, rust vinden en ontspannen en dat ten opzichte van het "normale" levensritme. Super leuk? Tijdens deze reis voel(de) ik me soms verloren, maar soms was/ben ik echt blij met mezelf.