Cursuscode: VPO063

Macht en machteloosheid in de opvoeding

Cursuscode: VPO063

Wat betekent macht voor ons in de opvoeding? Mag er überhaupt een machtsverhouding bestaan? Wat heeft macht met leiderschap te maken en kan dat met je hart? Waar komt het gevoel van machteloosheid vandaan? Met deze belangrijke vragen zullen we in de workshop een ervaringsruimte creëren die ons meeneemt op een diepe zelfonderzoeksreis naar onze eigen ervaringen met binding en verbonden zijn.

Deze workshop is gebaseerd op literatuur van: Lawrence J. Cohen, Nicola Schmidt, Laura Markham, Laurence Heller, Daniel J. Siegel/ Tina Payne Bryson en Jesper Juul.

Dinsdag 29 maart 2022
1 les van 2 uur aanvangstijd 20:00
Mw. S. (Stefanie) Jenniskens
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Stefanie) Jenniskens
Mijn naam is Stefanie Jenniskens-Albrecht en ik ben 6 jaar geleden naar Nederland geëmigreerd, kort voor de geboorte van ons kind. Tot deze tijd gaf ik als systeemtherapeut oudercursussen in Duitsland. Na de geboorte van ons kind, mocht ik, net als veel kersverse ouders, het avontuurlijke pad bewandelen van alle ballen in de lucht houden, van oplossingen vinden voor slaaptekort, mezelf tegen komen, balans vinden tussen moederschap en beroep, rekening houden met het milieu, rust vinden en ontspannen en dat ten opzichte van het "normale" levensritme. Super leuk? Tijdens deze reis voel(de) ik me soms verloren, maar soms was/ben ik echt blij met mezelf.