Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VPO007

Cursus 2 keer zo snel lezen, 3 maal beter onthouden

Cursus 2 keer zo snel lezen, 3 maal beter onthouden
Cursuscode: 23VPO007

In dit jachtige tijdperk neemt de hoeveelheid informatie alsmaar toe. Er zijn methoden om hier effectiever mee om te gaan. Snellezen/geheugentraining/mindmappen hebben een goede samenhang want ze gebruiken dezelfde basistechnieken.

Snellezen laat je informatie die je leest sneller in je opnemen. Geheugentraining leert je die informatie langer en slimmer onthouden. Mindmaps zijn als het ware spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt. Snellezen verdubbelt meetbaar uw leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leert u niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen. Deze intensieve training is gebaseerd op een nieuwe methode die hersenen en ogen effectiever laten samenwerken. Tijdens de training oefent u met praktische voorbeelden. Door een aantal tests krijgt u inzicht in uw manier van lezen en verwerken van informatie. Op basis daarvan bepaalt u welke leesaanpak voor u het beste resultaat oplevert.

Geheugentraining: Als u uw geheugen scherp wil houden en technieken wilt leren om uw geheugen te verbeteren.  Uw geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft uw geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elke proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk om uw geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen. U leert de drie verschillende typen geheugen: het zintuigelijk geheugen, het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen. We leren geheugentechnieken zoals: een systeem om getallen te onthouden en het Roman Room of LOCI systeem om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden.

Mindmapping: Als u op snelle en creatieve wijze uw gedachten wilt ordenen en in lijn brengen met uw ideeënstroom. Bijvoorbeeld: het voorbereiden van presentaties; goed luisteren en onthouden; effectiever met tijd kunnen omgaan; het maken van een opzet voor een brief, rapport of voorstel; het plannen van een project, een reis- of verkoopgesprek; het leren van een taal of samenvatten van een boek; het oplossen van een probleem of; het maken van aantekeningen bij een bespreking, training of interview. We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven. Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kunt u nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? En loopt u ook wel eens over van ideeën of verliest u het overzicht? Hoe kunt u dit nu helder maken voor uzelf en eventueel ook voor anderen? MindMapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij u het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van uw gedachtepatronen (Mind).Het cursusmateriaal à € 5,- rekent u af in de les met de docent.

Maximaal 14 deelnemers.

 

Dinsdag 7 maart 2023
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Dhr. A. (Ary) Velstra
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Ary) Velstra
A. (Ary) Velstra
Ary Velstra werkte als ICT professional, consultant, manager, directeur a.i. en trainer bij onder meer CCF (Frisian Diary Foods), Interprogram (Sogeti), Sperry Univac (Unisys), Volmac Software Group (Cap Gemini), Template Software en Drielingh. In verschillende rollen hielp hij organisaties en eindgebruikers de mogelijkheden van ICT hard- en software optimaal te benutten. Ary begon zelf pas in 1998 met snellezen en mindmappen toen hij ontdekte dat z'n dochter op deze manier veel betere studieresultaten haalde in veel minder tijd. Hij gebruikt zijn enorme ervaring, door in de trainingen waar mogelijk voorbeelden uit de praktijk te gebruiken. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en mede daardoor beklijft de kennis en vaardigheid uitstekend.