Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23ZPO014

cursus NLP introductie

cursus NLP introductie
Cursuscode: 23ZPO014

“Als je blijft denken zoals je altijd dacht en je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”.

Een mooie spreuk die ons als trainers altijd raakt en die leidraad is voor deze introductiecursus NLP. NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken van ‘hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij op anderen of situaties? Hoe kijk jij naar de wereld en waar reageer je op?

Vaak zijn we ons maar nauwelijks bewust dat we dingen vaak op dezelfde manier doen. Hoe mooi zou het zijn als we ons nog wat bewuster worden van hoe we communiceren en wat daarvan het effect is. Welke patronen zijn er dan zichtbaar, wat zijn gevolgen en hoe zijn ze ontstaan? En hoe zou het ook anders kunnen op het werk, in een relatie, met vrienden, familie of je kinderen. In deze cursus, waarin onder meer deze vragen onder de loep worden genomen, staat persoonlijke ontwikkeling en communicatie centraal.

De cursus is gebaseerd op NLP en we zetten verschillende NLP-technieken in. Je leert de technieken en kunt ze daarna direct toepassen op jezelf en in je omgeving. Hierdoor zul je nog beter zien wat jouw patronen en die van een ander zijn. Daarnaast maakt NLP de communicatievoorkeuren van mensen inzichtelijk, waardoor je je eigen communicatie kunt inzetten in verbinding met anderen.

In 5 dagen (3 uur) nemen we je mee in de basis van NLP en gaan we aan de slag met praktische oefeningen om de theorie toepasbaar te maken. Je zult merken dat je na iedere les met een nog frissere blik kunt kijken naar hoe jij doet wat je doet en wat je kunt doen om ergens beweging of verandering te creëren.

Donderdag 1 juni 2023
5 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Y. (Youri) Stavenuiter, Mw. M. (Martine) Jongkind
19:00 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Y. (Youri) Stavenuiter
Y. (Youri) Stavenuiter
Youri is internationaal gecertificeerd NLP trainer en geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met communicatie, gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Op de eerste dag van zijn NLP practitioner training, in 2012, werd hij gegrepen door de uitspraak; ‘Als je blijft denken zoals je altijd dacht, blijf je doen wat je altijd al deed en zal je krijgen wat je altijd al kreeg’. Het deed hem beseffen dat alle veranderingen bij jezelf beginnen en dat wanneer je iets wilt, je zelf een eerste stap hebt te zetten. Hij ziet NLP als een persoonlijke ontdekkings- en ontwikkelingsreis, die je helpt om op een andere manier naar jezelf en de wereld om je heen te kijken en je de handvatten geeft om je leven nog mooier te leven, zoals jij dat wilt. Dit is wat hij als trainer graag wil meegeven en vooral wil laten ervaren. “Het mooie van NLP en de -technieken is dat ze heel praktisch zijn. Naast dat ze je zelfinzicht geven, zijn ze ook direct toepasbaar in de praktijk. Bij jezelf en bij anderen. In je werk en privé. Hoe mooi is dat!”
M. (Martine) Jongkind
M. (Martine) Jongkind
Vanuit een passie voor communicatie, gedrag, persoonlijke ontwikkeling en verandering geeft Martine NLP en communicatie trainingen. Martine is internationaal gecertifieerd NLP Trainer en werkt daarnaast als communicatieadviseur op het gebied van corporate, interne, verander- en leiderschapscommunicatie. ‘Toen ik een aantal jaar geleden in aanraking kwam met NLP voelde dat als thuiskomen. Het raakte zo aan waar ik onbewust al in geloofde en nu werd voor mij het onbewuste zichtbaar. NLP heeft mij op alle vlakken ruimte, vrijheid, kracht en meer keuzemogelijkheden heeft gegeven en dat gun ik iedereen. Ik geloof in ieders talent en kracht en ga graag op zoek naar wat er nog meer mogelijk is.’