Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Arabisch

Het Arabisch is een Semitische taal die wereldwijd door 280 miljoen mensen wordt gesproken. Doordat de Koran in het Arabisch is geschreven, wordt de taal namelijk als moedertaal gezien in vele Islamitische landen. Ten opzichte van Latijnse talen heeft het Arabische geschrift een aantal bijzonderheden. Zo kent het Arabisch geen hoofdletters, wordt er van rechts naar links geschreven, zijn er in het Arabisch slechts drie klinkers en verschilt het aantal letters. Met een cursus Arabisch van de Volksuniversiteit Utrecht leer je op een vlotte manier Arabische lezen, schrijven en spreken. 

Arabisch leren

Arabisch leren aan de Volksuniversiteit Utrecht kan aan de hand van een aantal cursussen. Deze cursussen zijn er op verschillende niveaus, en het niveau is afhankelijk van de kennis die de cursist reeds heeft van de Arabische taal. Tijdens een cursus Arabisch in Utrecht komen o.a. lees- en schrijfvaardigheid, uitspraak en woordenschat aan bod. 

Cursus Arabisch op onze open dag

Wanneer je interesse hebt in een cursus Arabisch, is het verstandig om onze open dag te bezoeken. Tijdens de open dag van de Volksuniversiteit Utrecht kun je persoonlijk kennismaken met de docenten van onze cursus Arabisch. Zij kunnen je vragen met betrekking tot de cursus beantwoorden en wanneer je op één van de hogere niveaus wenst in te stappen, kunnen zij bepalen of je aan de specifieke voorwaarden voor de betreffende cursus voldoet.

Instapvoorwaarden cursus Arabisch

Bij een cursus Arabisch aan de Volksuniversiteit Utrecht begin je in principe op niveau 1. Wanneer je halverwege een niveau- of op een hoger niveau wenst in te stromen, dan kan dit alleen na goedkeuring door de docent die de betreffende cursus geeft. Wij hanteren deze werkwijze om teleurstelling gedurende de cursus te voorkomen.

Egyptian Arabic niveau 2
Egyptian Arabic niveau 2
Cursuscode: 23ZT102

The Egyptian dialect has made its way into almost all households in The Middle East due to its leading role in the television and film industry. That allowed all Arabic-speaking citizens from all parts of the region to understand it.

Meer informatie
Maandag 8 mei 2023
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Mw. S. (Sally) Beekman
20:00 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Zomercursus Arabisch: Mastering Arabic 2 Recap:

This course offers students who have covered both Mastering Arabic books the opportunity to put their knownledge into practice. There course will enhace your reading and text-analysis, Conversation of practical themes and writing skills. 

Meer informatie
Dinsdag 9 mei 2023
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Mw. S. (Sally) Beekman
19:00 - 21:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >