Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Arabisch

Het Arabisch is een Semitische taal die wereldwijd door 280 miljoen mensen wordt gesproken. Doordat de Koran in het Arabisch is geschreven, wordt de taal namelijk als moedertaal gezien in vele Islamitische landen. Ten opzichte van Latijnse talen heeft het Arabische geschrift een aantal bijzonderheden. Zo kent het Arabisch geen hoofdletters, wordt er van rechts naar links geschreven, zijn er in het Arabisch slechts drie klinkers en verschilt het aantal letters. Met een cursus Arabisch van de Volksuniversiteit Utrecht leert u op een vlotte manier Arabische lezen, schrijven en spreken. 

Arabisch leren

Arabisch leren aan de Volksuniversiteit Utrecht kan aan de hand van een aantal cursussen. Deze cursussen zijn er op verschillende niveaus, en het niveau is afhankelijk van de kennis die de cursist reeds heeft van de Arabische taal. Tijdens een cursus Arabisch in Utrecht komen o.a. lees- en schrijfvaardigheid, uitspraak en woordenschat aan bod. Bij een cursus Arabisch van de Volksuniversiteit Utrecht kunt u kiezen uit een normale variant met circa 3 uur huiswerk per week en een intensieve variant met 6 uur huiswerk per week.

Cursus Arabisch op onze open dag

Wanneer u interesse heeft in een cursus Arabisch, is het verstandig om onze open dag te bezoeken. Tijdens de open dag van de Volksuniversiteit Utrecht kunt u persoonlijk kennismaken met de docenten van onze cursus Arabisch. Zij kunnen als uw vragen die u met betrekking tot de cursus heeft beantwoorden en wanneer u op één van de hogere niveaus wenst in te stappen, kunnen zij bepalen of u aan de specifieke voorwaarden voor de betreffende cursus voldoet.

Instapvoorwaarden cursus Arabisch

Bij een cursus Arabisch aan de Volksuniversiteit Utrecht begint u in principe op niveau 1. Wanneer u halverwege een niveau- of op een hoger niveau wenst in te stromen, dan kan dit alleen na goedkeuring door de docent die de betreffende cursus geeft. Wij hanteren deze werkwijze om teleurstelling gedurende de cursus te voorkomen.

Arabisch niveau 1
Arabisch niveau 1
Cursuscode: NT100

In deze cursus Arabisch wordt naar niveau 1/2 A1 van het Europees referentiekader toegewerkt. Inhoud: tijdens de lessen worden steeds het Arabische schrift (lees- en schrijfvaardigheid), woordstructuur (woordherkenning en -patronen), klankleer (correcte uitspraak), conversatieoefeningen en woordenschat behandeld. Grammatica:  Hoe stel je een vraag,....

Meer informatie
Dinsdag 14 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Dhr. Drs. S. (Sabry) Emam
Boeken: Yalla Yalla! Tekstboek, Yalla Yalla! Oefenboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Arabisch niveau 4
Arabisch niveau 4
Cursuscode: NT104

In deze vervolgcursus gaan we onze kennis van het Modern Standaard Arabisch verdiepen. Er wordt geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties en er wordt gewerkt aan leesvaardigheid aan de hand van korte tekstjes. De grammaticale kennis wordt verdiept met onder meer: uitbreiding van de naamvallen, telwoorden, voegwoorden, de vergrotende en overtreffende trap en verschillende manieren van ontkennen. De nieuwe grammaticale kennis wordt ingezet binnen korte schrijfopdrachten.
We behandelen hoofdstuk 17-20 uit boek 1 en hoofdstuk 1-2 uit boek 2.

Meer informatie
Dinsdag 14 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Dhr. Drs. S. (Sabry) Emam
Boeken: Mastering Arabic 1 (3e editie) van Jane Wightwick , Mastering Arabic 2 (klik hier voor meer informatie)
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >