Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NT102

Arabisch niveau 2

Arabisch niveau 2
Cursuscode: NT102

De Arabische taal kent drie varianten: het Klassiek Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (Foesha) en de dialecten die in de verschillende Arabische landen worden gesproken. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media en Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van het MSA wel.

In deze vervolgcursus gaan we onze kennis van het Modern Standaard Arabisch verdiepen. Er wordt geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties en er wordt gewerkt aan leesvaardigheid aan de hand van korte tekstjes. De grammaticale kennis wordt verdiept met onder meer: kennis van de werkwoorden, kennis van de zinsvolgorde en kennis van het tweevoud. De nieuwe grammaticale kennis wordt ingezet binnen korte schrijfopdrachten.

Deze cursus leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.

De cursus is bestemd voor studenten die de cursus Arabisch 1 hebben afgerond, of voor studenten die op een andere manier op niveau ½ A1 van het Europees Referentie kader zitten. De cursus is bestemd voor studenten die ten minste het alfabet beheersen.

Het huiswerk neemt ongeveer drie uur per week in beslag.

U moet al wat kennis van het Arabisch hebben (schrift, basisvocabulaire) om in te kunnen stromen.
Om vast te stellen of u kunt instromen moet u een gesprekje hebben met de docent. U kunt ons mailen, dan neemt de docent contact met u op.

 

Maandag 13 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Mw. F. (Fatima) Bendaoud
Boeken: Yalla Yalla! Tekstboek, Yalla Yalla! Oefenboek (klik hier voor meer informatie)
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F. (Fatima) Bendaoud
F. (Fatima) Bendaoud