Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Deens

Heeft u interesse in Denemarken en wilt u makkelijker in contact komen met de Denen? Dan is een cursus Deens aan de Volksuniversiteit Utrecht iets voor u! Denemarken is namelijk een prachtig land dat als bestemming zowel populair is bij toeristen als bij zakenlieden of misschien heeft u er wel familie wonen. Wij leren u op eenvoudige wijze hoe u zich in praktische situaties verstaanbaar kunt maken in het Deens. De nadruk ligt op het spreken en verstaan van het Deens. Lezen is vaak het probleem niet, maar het gesproken Deens is veel minder herkenbaar. Een smørrebrød bestellen, een overnachting op de camping of in een hotel reserveren of een gesprek over je hobby´s?  U leert de basis in deze cursus. Voor mensen die de Deense taal al (deels) machtig zijn, hebben wij ook cursussen Deens voor gevorderden.

Deens leren

Deens leren aan de Volksuniversiteit Utrecht kan aan de hand van een aantal cursussen. Deze cursussen zijn er op verschillende niveaus. Het niveau is afhankelijk van de kennis die de cursist reeds heeft van de Deense taal. Tijdens een cursus Deens in Utrecht komen o.a. lees- en schrijfvaardigheid, uitspraak en woordenschat aan bod. Wij bieden ook curussen aan voor kleinere groepen. Deze groepen zijn tussen de 5 en 7 deelnemers. U betaalt herivoor iets meer, maar de begeleiding is dan intensiever.

Cursus Deens op onze open dag

Wanneer u interesse heeft in een cursus Deens, is het verstandig om onze open dag te bezoeken. Tijdens de open dag van de Volksuniversiteit Utrecht kunt u persoonlijk kennismaken met de docenten van onze cursus Deens. Zij kunnen als uw vragen die u met betrekking tot de cursus heeft beantwoorden en wanneer u op één van de hogere niveaus wenst in te stappen, kunnen zij bepalen of u aan de specifieke voorwaarden voor de betreffende cursus voldoet.

Instapvoorwaarden cursus Deens

Bij een cursus Deens aan de Volksuniversiteit Utrecht begint u in principe op niveau 1. Wanneer u halverwege een niveau- of op een hoger niveau wenst in te stromen, dan kan dit alleen na goedkeuring door de docent die de betreffende cursus geeft. Wij hanteren deze werkwijze om teleurstelling gedurende de cursus te voorkomen.

Deense conversatie en spellenavond
Woensdag 21 juni 2023
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 22,50
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
19:30 - 21:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >