Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Engels

Door een cursus Engels te volgen leert u de Engelse taal beheersen. Met behulp van de Engelse taal kunt u met vele mensen over de gehele wereld communiceren! Dit is niet alleen handig tijdens vakanties, maar ook voor zakelijke doeleinden, studies en stages is een cursus Engels van onschatbare waarde. Schrijf u vandaag nog in voor een cursus Engels van Volksuniversiteit Utrecht. Liever een conversatie cursus Engels volgen klik dan hier om naar de juiste pagina te gaan.

Engels leren

Bij ons kunt u Engels leren vanaf een beginnersniveau tot en met de gevorderde Cambridge Certificaten. Tijdens de open dag en spreekuren kunt u samen met één van de Engels docenten bespreken welke cursus Engels aansluit bij uw kennisniveau. Ook kunt u thuis alvast onderzoek doen door de website http://www.erk.nl/ te bezoeken.

Open dag cursus Engels

Neemt u vooral contact op met een Engels docent tijdens de open dag in Utrecht of tijdens de spreekuren om in overleg het juiste instapniveau van uw cursus Engels vast te stellen. Dit voorkomt beslist onnodige teleurstellingen.

Cursus Engels instapvoorwaarden

Als u al wat Engels kent, kunt u instappen in een van de vervolgjaren. Bij elke cursus Engels staat een aanduiding van het instapniveau dat u moet hebben. Het is tevens van groot belang om minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn en voldoende aandacht aan het huiswerk te besteden, anders raakt u onherroepelijk achter en loopt u de kans aansluiting op het volgende niveau te verliezen. Cursisten die willen instappen op een hoger niveau maken een informele instaptoets, zodat zij ervan verzekerd zijn op het juiste niveau cursus Engels in te stappen.

Als vervolg op de niveaus Elementary t/m Upper-Intermediate, die op elkaar aansluiten, worden de volgende cursussen aangeboden: Conversatie-, Conversatie/Grammatica-, Taal & Cultuur- en Cambridge Certificate cursussen.

 

Engels Elementary in Nieuwegein
Woensdag 26 januari 2022
12 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Mw. S. (Sally) Beekman
19:00 - 20:00
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Engels Conversatie in Nieuwegein
Woensdag 26 januari 2022
12 lessen van 1 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Mw. S. (Sally) Beekman
20:30 - 21:30
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Engels Elementary, [A1 - A2]

De cursus Engels Elementary is geschikt voor cursisten die (weinig of) enige kennis van het Engels hebben. Cursisten kunnen bijvoorbeeld eenvoudige vragen over mensen, familie, werk, en eten en drinken stellen en beantwoorden. De cursist is bekend met de basisgrammatica.

Meer informatie
Maandag 24 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Dhr. E. (Edgar) Burghard
Boeken: English File Elementary Student's Book 4th Edition, English File Elementary Workbook 4th Edition (klik hier voor meer informatie)
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Engels Pre Intermediate (N) [½B1 - B1]

Deze cursus is een vervolgcursus. We gaan door met de methode English File Pre-Intermediate en starten met het laatste deel van het boek vanaf hoofdstuk 9.Het niveau is dus een stuk hoger dan een elementary cursus. Het is belangrijk om een afspraak met de docent te maken om te kijken of u hierbij kunt aansluiten. Let op: de Third Edition van het boek wordt gebruikt!

Meer informatie
Woensdag 26 januari 2022
12 lessen van 1 uur aanvangstijd 12:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Mw. R.M.E. (Rita) de Jaeger-Vandewoestyne
Boeken: English File Pre-Intermediate Student's book third edition, English File Pre-Intermediate Workbook with key third edition (klik hier voor meer informatie)
12:00 - 13:00
Locatie: Kerkgebouw de Rank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Engels Conversatie Intermediate (N) [B1 - ½B2]

Deze cursus is bedoeld voor mensen die 4 tot 5 jaar Engels hebben gehad en de basisprincipes van de grammatica reeds beheersen. Nu wil je vooral wat vlotter en effectiever leren spreken. We proberen in de les zoveel mogelijk Engels te spreken en we oefenen met luisteren.

Meer informatie
Woensdag 26 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Mw. R.M.E. (Rita) de Jaeger-Vandewoestyne
Boeken: English vocabulary in use Pre-Intermediate and Intermediate, Essential Grammar in Use 4th Edition (klik hier voor meer informatie)
14:30 - 16:00
Locatie: Kerkgebouw de Rank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Engels Intermediate, [B1 - ½B2]

De cursus Engels Intermediate (het vervolg op de cursus Pre-Intermediate) is voor cursisten met redelijke kennis van het Engels. Je kunt een gesprekje in het Engels voeren en je kunt Engelse goed verstaan. De cursist heeft redelijke kennis van de grammatica.

Meer informatie
Woensdag 26 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Dhr. E. (Edgar) Burghard
Boeken: English File Intermediate Student's Book 4th Edition, English File Intermediate Workbook 4th Edition (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >

Europees referentiekader voor niveaus cursus Engels

Achter de cursusniveaus staat tussen haakjes aangegeven hoe het niveau zich verhoudt tot de Europese inschaling van de taalniveaus. Die indeling loopt van A1 t/m C2 (voor meer informatie zie: www.europeestaalportfolio.nl).

Engels leren dankzij de Engelse bibliotheek

Engelstalige boeken lezen op niveau biedt ondersteuning bij het verwerven van de Engelse taal. Daarom kunt u zonder verdere kosten gebruik maken van onze bibliotheek met Engelstalige boeken voor alle op de Volksuniversiteit aangeboden niveaus. Wij hopen dat Engels leren op deze wijze nog aangenamer en succesvoller zal verlopen!