Cursuscode: VT656

Cursus Grieks niveau, [1/2 A1 tot A1]

Cursus Grieks niveau,  [1/2  A1 tot A1]
Cursuscode: VT656

Cursus Grieks voor beginners.

In deze cursus wordt niveau A1 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau A0 - ½ A1.
We gaan verder met de basisgrammatica en langzamerhand gaan jullie wat langere gesprekken kunnen maken. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven en we oefenen de luister- en spreekvaardigheid.
Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer zelfstandige naamwoorden, werkwoorden in de tegenwoordige tijd, bijvoeglijke naamwoorden, bijwoorden, telwoorden en de vierde naamval. Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven.
In deze cursus worden de hoofdstukken 7 t/m 12 behandeld.

Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1   ISBN 978-960-8464-13-1
Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 (deel a)    ISBN 978-960-8464-11-7

Te bestellen op: www.bol.com/ www.grieksewereld.nl/www.intertaal.nl

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blendend learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Dinsdag 21 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1, Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 (deel a) (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen. Mijn naam is Effi (Eftychia) Koutsioumpa. Ik ben in Nederland sinds December 2010. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon op de basisschool: ‘’L’ école des Ursulines’’in Athene, Griekenland. Daarna heb ik gestudeerd in Parijs, Frankrijk op Universiteit van Sorbonne ‘’Franse taal en letterkunde’’ en ben gediplomeerde docent van Frans. Ik ben ook gediplomeerde grafisch ontwerper en heb gewerkt bij een Griekse krant in Athene ''Ethnos''. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb ook lessen aan cursisten in Griekenland gegeven (Frans en Nieuwgrieks cursussen). Bovendien heb ik ook lessen van Frans en Nieuwgrieks in Nederland sinds 2012 gegeven. Op dit moment geef ik lessen van Griekse taal op de Volksuniversiteit van Utrecht en in Nieuwegein sinds november 2017. Ik geef lessen van de Griekse en Franse taal zowel voor kinderen als voor volwassenen (ook wel voorbereiding op de Internationale Certificaat examen Nieuwgrieks en Frans) .