Cursuscode: NT462

Cursus Grieks niveau, [A1 - 1/2 A2]

Cursus Grieks niveau,  [A1 - 1/2 A2]
Cursuscode: NT462

In deze cursus wordt niveau ½ A2 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau A1.

We gaan verder met de grammatica en gaan jullie wat langere gesprekken kunnen maken. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven en we oefenen de luister- en spreekvaardigheid.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer het meervoud van zelfstandige naamwoorden, de voornaamwoorden, werkwoorden in de toekomende tijd, bijvoeglijke naamwoorden. Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven en het accent komt  te liggen op het belang van praten.

In deze cursus worden de hoofdstukken 13 t/m 18 behandeld.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Donderdag 17 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 ( deel1b), Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1 (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen. Mijn naam is Effi (Eftychia) Koutsioumpa. Ik ben in Nederland sinds December 2010. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon op de basisschool: ‘’L’ école des Ursulines’’in Athene, Griekenland. Daarna heb ik gestudeerd in Parijs, Frankrijk op Universiteit van Sorbonne ‘’Franse taal en letterkunde’’ en ben gediplomeerde docent van Frans. Ik ben ook gediplomeerde grafisch ontwerper en heb gewerkt bij een Griekse krant in Athene ''Ethnos''. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb ook lessen aan cursisten in Griekenland gegeven (Frans en Nieuwgrieks cursussen). Bovendien heb ik ook lessen van Frans en Nieuwgrieks in Nederland sinds 2012 gegeven. Op dit moment geef ik lessen van Griekse taal op de Volksuniversiteit van Utrecht en in Nieuwegein sinds november 2017. Ik geef lessen van de Griekse en Franse taal zowel voor kinderen als voor volwassenen (ook wel voorbereiding op de Internationale Certificaat examen Nieuwgrieks en Frans) .