Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VT475

Hongaars niveau 2 [1/4A1 - 1/2A1]

Hongaars niveau 2 [1/4A1 - 1/2A1]
Cursuscode: VT475

De cursus werkt toe naar niveau 1/2 A1 van het Europees referentiekader.

Deze cursus is geschikt voor mensen die al een beetje kennis van de Hongaarse taal in het praktijk hebben opgedaan, of de eerdere cursus van de Volksuniversiteit hebben gevolgd.

Het Hongaars is een zogenaamde Finoegrische taal, die samen met het Fins, een heel aparte plaats binnen de Europese talen inneemt. Het lijkt niet op andere Europese talen, niet op het Engels, Duits, Frans en dus ook niet op het Nederlands. Dat betekent ook, dat de betekenissen van de Hongaarse woorden niet uit andere talen op te maken zijn. Daarom is het leren van het Hongaars niet makkelijk maar zeker wel een mooie uitdaging voor iedereen.

Op de cursus maakt u kennis met de zinsbouw van de Hongaarse taal, u begint uw woordenschat op te bouwen en met behulp van het leren van de belangrijkste Hongaarse grammatica gaat u al kleine conversaties voeren, zoals zich voorstellen, boodschappen doen, naar de weg vragen, in een restaurant iets bestellen, kaartjes kopen enz. Op de cursus behandelen we de hoofdstukken 3 en 4.
Het lesboek is bij de eerste les bij de docent te koop.

Vrijdag 28 januari 2022
12 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 240,00
Mw. M. (M?nika) Soos
Boek: Szilvia Szita: MagyarOK A1+ (klik hier voor meer informatie)
19:30 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (M?nika) Soos
M. (M?nika) Soos