Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VT530

Cursus Japans niveau 2 [½ A1 - A1]

Cursus Japans niveau 2  [½ A1 - A1]
Cursuscode: VT530

Dit niveau is een vervolg op niveau 1.De studenten leren gelijktijdig alle vier vaardigheden, namelijk het spreken, het luisteren, het schrijven en het lezen. Aan de cultuur wordt aanzienlijke aandacht besteed. Het accent ligt op het spreken, zodat de studenten de noodzakelijke vaardigheden voor simpele dagelijkse conversatie in het Japans kunnen verwerven.  Deze spreekvaardigheid wordt aangevuld met de noodzakelijke grammaticale basis. In het begin wordt de instructie in het Nederlands gegeven, maar in toenemende mate wordt Japans gebruikt wanneer de studenten wat meer aan de taal gewend zijn.
Materiaal: Via  de docent à € 10,00 (niet bij de cursusprijs inbegrepen).

 

Cursus Japans voor beginners met enige voorkennis
Je hebt Japans niveau 1 afgerond, of hebt de nodige voorkennis om deel te nemen aan Japans niveau 2. Je wilt de Japanse taal op een leuke en vlotte manier leren en in elk geval op een basaal niveau kunnen communiceren met Japanners. Je leert tijdens deze cursus bijvoeglijke naamwoorden, voorzetsels, uitnodigen, data en nog veel meer. Ook ga je het hiragana-schrift leren lezen.
De cursussen Japans zijn niet op een schoolse manier. Op de Volksuniversiteit Utrecht leer je Japans door op een heel praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus dus waarin je jouw vaardigheid in het Japans al snel ziet groeien.
De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Japanse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Maandag 25 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00
Dhr. Dhr. M. (Maarten) Liebregts
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Dhr.  M. (Maarten) Liebregts
Dhr. M. (Maarten) Liebregts
Maarten Liebregts (1984) heeft in totaal vijf jaar Japans op universitair niveau gestudeerd, waarvan 1 jaar aan de universiteit van Nagasaki, Japan. Tijdens drie maanden stage in Tokio deed hij ervaring op met vertaalwerk. Dankzij zijn aanleg voor talen behaalde hij met uitstekende cijfers voor taalvakken in 2009 zijn bachelordiploma voor de studie Talen en Culturen van Japan in Leiden. Na zijn afstuderen is Maarten begonnen met het geven van groepslessen op verschillende niveaus. Daarnaast vertaalt hij regelmatig teksten en tv-beelden van het Japans naar Nederlands of Engels.