Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395

Noors

Heeft u vrienden of familie in Noorwegen wonen? Of gaat u er op vakantie om te genieten van de bergen, fjorden en de uitgestrekte natuur? Het land trekt elk jaar namelijk veel toerisme dankzij zijn prachtige natuurverschijnselen zoals de middernachtzon en het poollicht. Het is ook leuk om met de Noren te kunnen praten, om bijvoorbeeld in het Noors een bakje aardbeien langs de weg te kunnen kopen! Volg daarom nu een cursus Noors bij Volksuniversiteit Utrecht en maak de Noorse taal eigen.

Cursus Noors niveau 2, [A1 / A2]

In deze cursus Noors wordt naar niveau A1 + van het Europees referentiekader toegewerkt.

Het accent van de taalcursus ligt op spreken en verstaan. Op basis van de dialogen in het leerboek leren we ....

 

Meer informatie
Woensdag 24 januari 2018
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 150,00
Mw. S. K. ( Solveig) de Boer-Eduardsen
Boeken: Pa Vei elev cd, På Vei werkboek, På Vei tekstboek
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Inschrijving nog open >
Cursus Noors niveau 4,  [B1]
Cursus Noors niveau 4, [B1]
Cursuscode: VT835

In deze cursus wordt op niveau B1 van het Europees Referentiekader gewerkt.
Spreken en verstaan krijgen ook op dit niveau de meeste aandacht. Het leerboek dient verder als basis voor het voeren van gesprekken met elkaar....

Meer informatie
Dinsdag 23 januari 2018
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 150,00
Mw. S. K. ( Solveig) de Boer-Eduardsen
Boeken: Stein på Stein 2014 tekstbok, Stein på Stein 2014 Elev CD, Stein på Stein 2014 Arbeidsbok
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Inschrijving nog open >
Cursus Noors niveau 8,  [B2]
Cursus Noors niveau 8, [B2]
Cursuscode: VT839

In deze cursus wordt op niveau B2 + van het Europees Referentiekader gewerkt. Spreken en verstaan krijgen op dit niveau de meeste aandacht. Krantenartikelen zullen als basis dienen voor oefenen van gesprekken. ....

Meer informatie
Woensdag 24 januari 2018
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 150,00
Mw. S. K. ( Solveig) de Boer-Eduardsen
Boeken: Her på berget 2016 CD til tekstbok, Her på berget 2016 Arbeidsbok, Her på berget 2016 Tekstbok
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Inschrijving nog open >

Noors leren

Wilt u Noors leren? Dan is een cursus Noors van Volksuniversiteit Utrecht echt iets voor u! Tijdens deze cursus Noors komen namelijk een groot aantal onderwerpen aan bod en maakt u de taal, voornamelijk door veel te spreken, snel eigen. Bij de Volksuniversiteit Utrecht houden wij onze lessen van de cursus Noors graag zo praktisch mogelijk, u leert immers het snelst door de geleerde stof gelijk in de praktijk toe te passen. De focus ligt daarom voornamelijk op Noors leren spreken en verstaan, maar er wordt ook aandacht besteed aan het lezen en schrijven.

Open dag cursus Noors

Heeft u besloten om een cursus Noors te gaan volgen aan de Volksuniversiteit Utrecht? Laat u dan vooral goed informeren tijdens een open dag en proef alvast de sfeer. Ga in gesprek met een docent Noors en kijk of de cursus Noors aansluit bij uw wensen. Tijdens de open dag kunt u in samenspraak met de docent een geschikt niveau bepalen om te starten.

Cursus Noors instapvoorwaarden

Om te bepalen of u op een hoger niveau Noors mag starten, omdat u bijvoorbeeld al een klein beetje Noors spreekt, moet u eerst te rade gaan bij een docent Noors. Van het door de docent gegeven advies mag niet worden afgeweken. Dit geldt ook wanneer u halverwege een cursus Noors wilt instappen omdat u niet van begin af aan aanwezig kunt zijn. Door deze voorwaarden te stellen willen wij onnodige teleurstellingen en problemen voorkomen.