Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Portugees

Heeft u vrienden of familie in Portugal wonen? Of gaat u er op vakantie om te genieten van het warme klimaat, de zee en de natuur? Volg dan nu een cursus Portugees en maak uzelf de taal eigen. Doordat Portugal in het verleden veel delen van de wereld heeft veroverd is Portugees niet alleen de officiële taal van Portugal maar ook van meerdere Afrikaanse landen en van Brazilië, hoewel de uitspraak en de grammatica wel verschilt bij Brazilianen. Portugees leren is daarom ook heel handig wanneer u bijvoorbeeld naar Mozambique of Angola op vakantie of op zakenreis gaat. Schrijf u daarom vandaag nog in voor een cursus Portugees aan de Volksuniversiteit Utrecht.

Cursus Portugees niveau  [½ A1 - A1]

In deze cursus is men al een eindje op weg en wordt naar niveau A1 van het Europees referentiekader toegewerkt zodat u zich aan het eind van de cursus al best aardig kunt redden in het Portugees. Het lesprogramma is erop gericht de cursisten een brede en vooral praktische kennis  ......

Meer informatie
Maandag 28 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Mw. A. (Andrea) Martins de Andrade
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)

Portugees leren

Wilt u Portugees leren? Dan is een cursus Portugees van Volksuniversiteit Utrecht wellicht iets voor u. Wij leren u de Portugese taal namelijk op een leuke en vlotte manier en uiteindelijke zult u al heel aardig kunnen communiceren met Portugezen. De cursus Portugees is erop gericht de cursisten een brede en vooral praktische kennis van de Portugese taal bij te brengen. Hierbij hoort uiteraard een goede grammaticale basis. Conversatietraining is - direct vanaf het begin - een belangrijk onderdeel van elke les.

  • Tijdens niveau 1 zal het lesboek t/m les 10 doorgewerkt worden. De studenten Portugees leren zo eenvoudige gesprekken te voeren in het Portugees.
  • Tijdens niveau 2 en 3 wordt het tweede deel van het boek behandeld en komt vooral de verleden tijd uitgebreid aan bod.

Overigens gaat het tijdens deze cursus om het 'Portugese' Portugees, niet het Braziliaans. Alleen de meest specifieke kenmerken van het Braziliaans Portugees zullen tijdens deze cursus Portugees worden aangestipt.

Open dag cursus Portugees

Ieder jaar houden wij een aantal open dagen om nieuwe en bestaande cursisten te informeren over het programma. Wilt u een cursus Portugees gaan volgen? Stel dan gerust al uw vragen aan een docent Portugees tijdens een open dag.

Cursus Portugees instapvoorwaarden

U heeft al een jaar Portugees gehad op de Volksuniversiteit Utrecht, of hebt elders voldoende Portugees geleerd om op een hoger niveau in te stromen. Dan is het belangrijk om uw niveau in overleg met de docent Portugees te bepalen. Ook instappen halverwege een niveau of op een hoger niveau kan alleen na overleg. U kunt daarvoor contact met haar opnemen via e-mail (info@portanto.nl) of telefonisch (065-1496862). Van het door de docent gegeven advies m.b.t. het niveau kan bij de inschrijving niet worden afgeweken.