Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395

Zweeds

Heeft u interesse in Zweden en wilt u zich de Zweedse taal op eenvoudige wijze machtig maken? Dan is een cursus Zweeds aan de Volksuniversiteit Utrecht iets voor u! Zweden is namelijk een prachtig land dat als bestemming zowel populair is bij toeristen als bij zakenlieden. De Zweedse taal is echter een taal die gebruikmaakt van zogenaamde toonaccenten, waardoor het belangrijk is dat u de juiste uitspraak hanteert. Daarom leren wij u  op eenvoudige wijze hoe u zich in praktische situaties verstaanbaar kunt maken in het Zweeds. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eenvoudig telefoongesprek, een bezoek aan een winkel of een bezoek aan een Zweedse dokter. Voor mensen die de Zweedse taal al (deels) machtig zijn, hebben wij ook cursussen Zweeds voor gevorderden.

Cursus Zweeds niveau 1 A,  [0 - ½A1]

In deze cursus wordt niveau A1 van het Europees referentiekader voor ca. de helft doorgewerkt. In de eerste lessen zal veel aandacht aan de uitspraak besteed worden. In de loop van het jaar worden ook de grondbeginselen ....

Meer informatie
Dinsdag 26 september 2017
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 150,00
Mw. A. M. (Asa) Cannemeijer
Boeken: Rivstart A1 + A2 tekstbok + ljudfiler 2e oplage, Rivstart A1+A2 övningsbok 2e oplage
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Aanmelden wachtlijst >
Cursus Zweeds niveau 3 A,  [A2]

In deze cursus wordt niveau A2 van het Europees Referentiekader afgerond. In deze cursus Zweeds voor gevorderden zal het zwaartepunt liggen op het vergroten van de mondelinge en ...

Meer informatie
Maandag 25 september 2017
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 150,00
Mw. A. M. (Asa) Cannemeijer
Boeken: Rivstart B1 + B2 tekstbok 2e oplage, Rivstart B1 + B2 övningsbok 2e oplage
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Gaat door! Schrijf in >
Cursus Zweeds niveau 4 A,  [B1]

In deze cursus wordt niveau B1 van het Europees referentiekader afgerond. In deze cursus komt het zwaartepunt meer op het vergroten van de mondelinge en schriftelijke ....

Meer informatie
Dinsdag 26 september 2017
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 150,00
Mw. A. M. (Asa) Cannemeijer
Boeken: Rivstart B1 + B2 tekstbok 2e oplage, Rivstart B1 + B2 övningsbok 2e oplage
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit,
Gaat door! Schrijf in >

Zweeds leren

Wie Zweeds komt leren aan de Volksuniversiteit Utrecht krijgt te maken met een praktische vorm van lesgeven, waarbij het in de praktijk brengen van de taal voorop staat. Een cursus Zweeds bestaat uit 25 lessen die uw kennis van de Zweedse taal naar een bepaald niveau van het Europees referentiekader zal brengen. De niveaus lopen van A1 voor beginners tot B2 voor gevorderden.

Voor de cursus Zweeds maakt de Volksuniversiteit Utrecht bovendien gebruik van ‘blended learning’. Dit betekent dat u thuis in kunt loggen en gebruik kunt maken van allerlei ondersteunend materiaal zoals filmpjes, zelfevaluaties en andere lesstof.

Open dag cursus Zweeds

Heeft u interesse in onze cursus Zweeds? Dan raden wij u aan om een bezoek te brengen aan onze open dag. Tijdens de open dag zijn onze docenten Zweeds aanwezig om u persoonlijk te woord te staan en al uw vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om in een persoonlijk gesprek met één van onze docenten uw startniveau voor de cursus Zweeds te bepalen.

Cursus Zweeds instapvoorwaarden

In overleg is het mogelijk om halverwege een niveau in te stromen of aan een hoger niveau van de cursus Zweeds te beginnen zonder dat u de cursus van een lager niveau heeft gevolgd. In dit geval moet u uw kennis van de Zweedse taal laten toetsen door de docent die de door u gewenste cursus geeft. Dit kan bijvoorbeeld tijdens onze open dag. Wij hanteren deze werkwijze om te voorkomen dat cursisten tijdens het volgen van een cursus teleurgesteld worden omdat het niveau niet aansluit bij hun kennis van de Zweedse taal.