Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23ZC364

Botanische illustraties maken op groeipapier - maak je eigen natuurlijke kunst

Botanische illustraties maken op groeipapier - maak je eigen natuurlijke kunst
Cursuscode: 23ZC364

Tijdens deze bijzondere cursus maak je je eigen botanische illustraties op groeipapier. Je kiest zelf of je een aantal kaarten maakt of een kunstwerk op A4 formaat. 
Groeipapier bevat bloemzaden waar, als je het in de aarde stopt, bloemen uit groeien die bijen en vlinders aantrekken. 

Je leert kijken en schetsen; walnoteninkt mengen; tekenen met een kroontjespen en schilderen met biologisch afbreekbare aquarelverf. Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig, want de docent begeleid je door het gehele proces. Aan het eind van de cursus krijg je ook enveloppen of een houten lijstje mee, zodat je jouw zelfgemaakte groeikaarten meteen op de post kan doen of jouw kunstwerk kan inlijsten. Je hangt het thuis meteen aan de muur.

Omdat alle materialen biologisch afbreekbaar zijn, kan je  de kaarten met een gerust hart in de aarde stoppen om je eigen tuintje te creëren. Met de kaarten bevorder je dus ook de biodiversiteit. 

Dinsdag 11 juli 2023
4 lessen van 2,5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 180,00
Mw. B (Brigitte) Heslenfeld
10:00 - 12:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B (Brigitte) Heslenfeld
B (Brigitte) Heslenfeld
Brigitte Heslenfeld is illustrator en werkt voornamelijk met inkt en aquarelverf. Zij maakt naast aquareltekeningen van dieren en portretten ook botanische aquarellen en landschappen. De veelzijdigheid van aquarelverf, maar ook het verrassende karakter van het materiaal is wat haar het meeste aanspreekt en hoopt over te brengen op de cursisten. www.planetb-illustraties.nl