Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZC377

Cursus Edelsmeden

Cursus Edelsmeden
Cursuscode: ZC377

Houd je van sieraden en ben je altijd al benieuwd geweest wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld een ring te maken? Dan is deze workshop edelsmeden je kans om dat te ontdekken!

De workshop start met het maken van een basisring van messing of alpaca, waardoor je kennis maakt met de basistechnieken van het edelsmeden zoals zagen, vijlen, buigen, solderen, schuren en polijsten. Na het afronden van deze basisopdracht ga je in overleg en onder begeleiding van de docente een ring of hanger naar eigen ontwerp maken van zilverplaat of -draad.

De materiaalkosten voor de basisopdracht (van messing of alpaca) zijn bij de workshopprijs inbegrepen. Het zilver dat je nodig hebt voor je eigen ontwerp kun je tijdens de workshop bij de docente kopen.

Maximaal 10 deelnemers

Maandag 9 augustus 2021
5 lessen van 3 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 285,00 plus € 15,00 materiaalkosten.
Mw. (Corine) C.P.F.M. Baarda
13:00 - 16:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
(Corine) C.P.F.M. Baarda
(Corine) C.P.F.M. Baarda
Mijn naam is Corine Baarda en ik ben geboren en getogen in Maastricht. Na mijn studie sociologie in Groningen ben ik jaren werkzaam geweest als onderzoeker. Ik heb veel gereisd en was dan altijd op zoek naar de ring die “voor mij” gemaakt was, maar kon die eigenlijk nooit vinden. Tijdens een belangrijke periode in mijn leven gooide ik het roer om en besloot om te gaan edelsmeden zodat ik uiteindelijk zelf die ring zou kunnen gaan maken. Ik startte met een cursus en werd zo enthousiast, dat ik al snel besloot de vierjarige deeltijdopleiding goudsmeden aan de Vakschool in Schoonhoven te volgen. Een goeie keuze! In het bedenken en maken van een mooi sieraad kan ik veel van mezelf kwijt. Het is een proces waarin ik mezelf kan blijven ontwikkelen en ik heb ervaren dat het heel inspirerend is om dat samen met anderen doen. Hierdoor blijft het edelsmeden mij boeien en wil ik graag mijn passie met anderen delen en overdragen. Mijn werk is te zien op mijn website: https://corinebaarda.wixsite.com/portfolio