Cursuscode: ZC350

Cursus keramiek, maak je eigen servies

Cursuscode: ZC350

Kom je eigen handgevormde servies maken in de prachtige tuin van de volksuniversiteit. Ga je voor een compleet thee- of ontbijtservies of heb je andere plannen. Je kunt je servies maken met verschillende handvormtechnieken. Daarna gaan we het kleuren of decoreren.

Na afloop van de zomerweek worden jouw serviesstukken gebakken en afgewerkt met een laagje transparant glazuur waarna het nogmaals de oven in gaat.

Als het klaar is kun je het komen ophalen. Een kop koffie uit je eigen gemaakte beker of je boterham van je zelfgemaakte bord zijn vast nog nooit zo lekker geweest!

Deze cursus is geschikt voor iedereen, of je nu al ervaring hebt of nog nooit met klei hebt gewerkt. Het gebruik van één pak klei en stoken en glazuren zijn bij de cursusprijs inbegrepen, meer kan tegen bijbetaling.

Bij keramiek is het stoken van het werk altijd spannend en verrassend, vaak word je er heel blij van, maar soms valt het tegen of is iets niet heel gebleven. Dat hoort bij de risico's van dit mooie vak. Laat je daardoor niet weerhouden en kom je eigen unieke serviesgoed maken.

Kom ook genieten van de klei en de zomer op deze mooie plek!

Dinsdag 3 augustus 2021
4 lessen van 5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. N. (Nelleke) Hoogendoorn
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)