Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23ZPO001

Verdiepingscursus Geweldloze Communicatie

Verdiepingscursus Geweldloze Communicatie
Cursuscode: 23ZPO001

Voor iedereen die al eerder kennis heeft gemaakt met Geweldloze Communicatie biedt de volksuniversiteit Utrecht je de mogelijkheid om je vaardigheden te verdiepen of op te halen.

Je bent geraakt door de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie en weet ook dat je tijd nodig hebt om je deze stijl van communiceren volledig eigen te maken. Je bent bereid daarvoor te oefenen en ziet de meerwaarde van het samen oefenen en ontdekken.

Tijdens deze cursus gebruiken we de o.a. de  dansvloeren van Geweldloze Communicatie om helderheid te krijgen waar je bent in het gesprek. We oefenen met empathisch reageren en met zelfempathie. We besteden aandacht aan dagelijks taalgebruik, zodat jouw reactie natuurlijk overkomt. We focussen op de schoonheid van de behoefte, of deze nu wel of niet vervuld is. We ontdekken hoe Geweldloze Communicatie kan bijdragen dat alle partijen gehoord worden, waardoor je echt tot win/win kan komen.

Omdat dit een verdiepingscursus is, is het verzoek is dat je bekend bent met de basis van Geweldloze Communicatie. Hierbij verwachten we dat je minimaal 10 uur training  gevolgd hebt. Indien dit afwijkend is, kan je eventueel overleggen met de docent.

Trainer
Monie Doodeman is sinds 2011 gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Met passie en betrokkenheid ondersteunt zij mensen. Zij geeft basis- en verdiepingstrainingen en geeft workshops Geweldloze Communicatie in de profit en non profit sector. Haar motivatie: ‘Mensen kennis laten maken met het proces van Geweldloze Communicatie  is mijn bijdrage aan meer harmonie. Doordat mensen zich bewust worden van de impact van woorden, communicatie, gedachten en hier anders mee omgaan, ontstaat er meer begrip. Meer informatie op www.communicerenvanuitjehart.nl.

Reactie van een van de deelnemers  

Ik vond het een erg leuke en leerzame cursus, een eye-opener over een manier van communiceren die ik nog niet kende en die in het dagelijks leven – zowel privé als in werk – erg nuttig kan zijn. Ik vond Monie een enthousiaste, betrokken, geduldige en begripvolle docent die de theorie goed kon uitleggen en duidelijke tips gaf om de theorie toe te passen.

Maximaal 12 deelnemers.

Woensdag 17 mei 2023
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 240,00
Mw. M. (Monie) Doodeman
9:15 - 11:45
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Monie) Doodeman
M. (Monie) Doodeman