Basis Geweldloze Communicatie

Basis Geweldloze Communicatie

Cursus

€ 385,00

De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Basis Geweldloze Communicatie

We maken allemaal weleens een situatie mee op het werk of in je privéleven die je raakt of waarin je geduld op de proef wordt gesteld; Een aanvaring met een collega, een vergadering die te lang duurt, een vriend die niets van zich laat horen terwijl hij weet dat je niet lekker in je vel zit, onenigheid binnen de familie. Er zijn tal van voorbeelden te bedenken waarbij de emoties kunnen oplopen en je de verbinding met de ander verliest.

Hoe kom je vanuit zo’n situatie weer naar verbinding, om zo de relatie te herstellen en samen tot een oplossing te komen? Geweldloze Communicatie leert je verder te kijken dan goed en fout of gelijk hebben. Door oordelen en verwijten over jezelf en de ander te onderzoeken, leer je woorden te geven aan wat voor jou belangrijk is en je eigen gevoelens en behoeften te herkennen. Het nodigt je uit nieuwsgierig te zijn naar wat er in jou én in de ander omgaat. Het helpt je om je vanuit je hart te verbinden en met compassie te luisteren en te reageren.

Inhoud
Tijdens deze 10 middagen komen alle elementen van Geweldloze Communicatie aan bod.
Je gaat aan de slag met:

  • Oordelen omzetten naar wat essentieel voor jou is en hierover in contact komen met de ander.
  • Het oordeel van de ander ontvangen en horen welke boodschap hier achter zit.
  • Creatief omgaan met strategieën.
  • Heldere verzoeken doen.
  • Een ‘nee’ ontvangen op je verzoek en in verbinding blijven.
  • Bewust worden van je luisterhouding en de invloed hiervan op je handelen en je omgeving.
  • Empathisch luisteren naar jezelf en de ander.

Oefenen
Geweldloos communiceren wil zeggen op een andere manier naar buiten brengen wat er in je leeft dan je misschien gewend bent. Dat leer je niet in één middag. De ‘theorie’ kan helder zijn en in praktijk brengen vraagt oefenen. Dat gaan we veel doen tijdens de tien middagen, onder andere met oefeningen op papier, kleine rollenspellen of met behulp van kleurrijke grondkaarten die helder maken waar je bent in het proces. 

Boek
Bij deze cursus maken we gebruik van het boek: Geweldloze Communicatie, ontwapenend, doeltreffend, verbindend van Marshall Rosenberg. Hij is de grondlegger van Geweldloze Communicatie. Het boek wordt gebruikt als naslagwerk en verdieping van wat er tijdens de middagen wordt aangeboden. Je kan het aanschaffen bij de Geweldlozecommunicatiewebwinkel of een andere (online) boekenwinkel. 

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK