Fotografie voor camera of smartphone

Fotografie voor camera of smartphone

Cursus

€ 290,00

De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Fotografie voor camera of smartphone

Veel mensen maken tegenwoordig alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die past makkelijk in je jaszak en je hebt hem dus altijd bij je. De camera's in telefoons zijn tegenwoordig zo goed dat je er prachtige foto’s mee kunt maken als je weet waar je op moet letten. Het belangrijkste 'gereedschap' van de fotograaf is namelijk niet zozeer de camera maar het lichtgebruik; als je weet wat de voor- of nadelen zijn van bepaalde soorten licht, zul je het licht beter weten te benutten. Betere foto's leren maken komt voor een groot deel neer op 'beter leren kijken' en dat is dan ook wat we in deze cursus zullen gaan doen!

Wil je meedoen met een fotocamera ipv een smartphone? Dat kan natuurlijk ook. Het leuke van deze cursus is dat je betere foto's leert maken zonder eerst het handmatig instellen van de belichting onder de knie te hoeven krijgen.

Door middel van creatieve opdrachten rond seriematig werken, lichtgebruik, sequenties en compositie zul je beter leren kijken en bewuster beslissingen nemen bij het maken van een foto. Het klassikaal bespreken van het resultaat van de opdrachten vormt een belangrijk onderdeel van de cursus. Ook zullen we kijken naar het werk van bekende fotografen: welke fotografen zijn van belang geweest voor de geschiedenis van de fotografie en wat maakt nou dat sommige foto's zo'n feest voor het oog zijn? We gaan in deze cursus niet in op specifieke mogelijkheden van verschillende type smartphones of de nieuwste apps en gadgets, wel bespreken we de mogelijkheden van nabewerkings-app Snapseed.

Niveau: Geen voorkennis vereist
Wat neem je mee: Een camera of smartphone.
Huiswerk? Ja, 8 huiswerkopdrachten.

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK