Cursus  Literaire Leeskring: Hedendaagse schrijfsters

Cursus Literaire Leeskring: Hedendaagse schrijfsters

Cursus

€ 120,00

De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Cursus Literaire Leeskring: Hedendaagse schrijfsters

Romans en gedichten lezen in je vrije tijd is fijn, maar soms wil je meer, zoals een gesprek over wat je gelezen hebt en achtergrondinformatie bij een periode, auteur of schrijfstijl. In deze leeskring bespreken we met elkaar werk van vier hedendaagse schrijfsters.

Voor de eerste bijeenkomst lezen we Jaag je ploeg over de botten van de doden (2020)van de Poolse Olga Tokarczuk. Daarna staan op het programma een keuze uit de dichtbundel Reistijd, bedtijd, ijstijd (2020) van Marjolijn van Heemstra, Wormmaan (2021) van Marieken Heitman en ter afronding de graphic novel De filosoof, de hond en de bruiloft (2021) van Barbara Stok.

Elke bijeenkomst bespreken we één werk of een set gedichten aan de hand van eigen leeservaring en achtergronden. Voor iedereen met interesse in literatuur en poëzie. De docent zorgt voor de gedichten, voor de boeken moet je zelf zorgen.

Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza & poëzie en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij individuele schrijfbegeleiding. Zie haar ook website www.inhetlabyrint.nl.

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK