Portretfotografie

Portretfotografie

Cursus

€ 290,00

De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Portretfotografie

Een prachtig, verstild portret van een dierbare of een leuk, eigenwijs, authentiek portret van een voorbijganger op straat...hoe pak je dat het beste aan? Een portret is meer dan alleen een afbeelding van een persoon. Het vertelt vaak niet alleen iets over de geportretteerde maar ook over de fotograaf.

In deze cursus reiken we je een aantal aandachtspunten aan die je helpen om betere portretten te fotograferen. We gaan het hebben over compositie, lichtgebruik, psychologie en het regisseren van de geportretteerde. Verschillende fotografiestijlen en werkwijzen komen aan bod en we zullen kijken naar werk van bekende fotografen als Rineke Dijkstra, Alec Soth en Richard Avedon. Een belangrijk onderdeel van de cursus is het klassikaal bespreken van de huiswerkopdrachten.

We zullen voornamelijk met daglicht gaan werken. Je leert hoe je het meest uit je lichtsituatie kunt halen en de effecten van van licht en schaduw kunt gebruiken. Je krijgt handvatten om meer inhoud aan je portretten mee te geven en je model aan te sturen maar ook technische aspecten als diafragma en brandpuntsafstand zullen aan bod komen.

Het uitgangspunt van de cursus is dat ook met beperkte uitrusting een goed resultaat bereikt kan worden. Ook zonder technische know-how of dure apparatuur kun je fantastische portretten schieten. Dus fotografeer je het liefst met je smartphone of heb je het 'manual' fotograferen nog niet helemaal onder de knie? Geen probleem, ook dan kun je meedoen aan deze cursus!

Niveau: Enige basiskennis is wenselijk maar niet vereist.
Voor wie: De beginnende of meer ervaren fotograaf die graag betere portretten wil maken.
Wat heb je nodig: Een fotocamera of smartphone
Huiswerk? Ja; na elke les volgt een huiswerkopdracht die we in de les daarop zullen bespreken.

 

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK