Cursuscode: AK034

Cursus Vier andere bijzondere culturele vrouwen

Cursuscode: AK034

1) Barbara Hepworth ( 1903-1975), een van de belangrijkste Engelse beeldhouwsters. Zij wilde de modernistische bewegingen als cubisme en abstractie verder onderzoeken.

2) Truus Schroder-Schrader ( 1889-1985), bekend als opdrachtgever van het  Rietveldhuis te Utrecht. Zij werkte intensief met Rietveld samen.

3) Frederike Martine ten Harmsen van der Beek ( 1927-2009), een bijzondere dichteres, journaliste, illustratrice die de aandacht verdient.

4) Anne Marie Brodersen ( 1863 -1945), een Deense beeldhouwster die zich liet inspireren door de Noorse mythologie. Het thema van dieren komt veel voor in haar oeuvre.

Zaterdag 16 november 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L.J.M. ( Lisette) Le Blanc
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L.J.M. ( Lisette) Le Blanc
Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 1985 werk ik is als conservator/ directeur in Museum Dorestad te Wijk bij Duurstede. Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien.