Cursuscode: AK040

Lezing Iran, een land met vele gezichten

Lezing Iran,  een land met vele gezichten
Cursuscode: AK040

Iran is een land van vele en grote contrasten met een zeer gevarieerd landschap, een eveneens diverse en vriendelijke bevolking, een fascinerende, oeroude historie en een tumultueuze politieke ontwikkeling. Het is de enige shiitische republiek in de wereld, waar ook de vrouwelijke reiziger en toerist islamitisch gekleed moet gaan. Het land is sprookjesachtig en wreed tegelijk.

Fotografe en publiciste Yvonne van der Bijl neemt u mee naar de zes steden op de klassieke route: Yazd, Kerman, Shiraz, Isfahan, Kashan en Teheran en de hoogtepunten van de westelijke route. Ook wordt er aandacht besteed aan de muziek, de literatuur, de kleding e.a. In januari 2020 verschijnt het ‘Reishandboek Iran’ (uitgeverij Elmar) door Yvonne geschreven en van foto’s voorzien.

Digitaal (PP) met computer en beamer.

Lezingenreeks Iran (6 lezingen in november, december 2019)

1. Inleiding: de koninkrijken en de klassieke route: startpunt: de hoofdstad Teheran
  2. De woestijnsteden Yazd en Kerman met hun architectuur en het zoroastrisme
  3. Shiraz, de dichters en de tuinen, de oude steden Persepolis en Pasargadae en de graven in Naqsh-e Rostam