Cursuscode: NAK049

Cursus Italiaanse taal en cultuur door middel van de Italiaanse cinema

Cursus  Italiaanse taal en cultuur door middel van de Italiaanse cinema
Cursuscode: NAK049

In drie bijeenkomsten wordt  de taal en cultuur van de Bel paese geanalyseerd door middel van Italiaanse klassiekers of cultfilms. Meerdere culturele aspecten ook regionale -die weliswaar altijd aanwezig zijn- zowel  historische, politieke, literaire, culinaire, enz.  zullen behandeld worden. De humor van de Italianen wordt ook in beeld gebracht door een aantal van zijn grootste komedianten. Met daarbij speciale aandacht voor de Commedia all'italiana, een  specifiek Italiaans genre dat onvergetelijke films en acteurs heeft opgeleverd, met als beroemdste acteur Alberto Sordi. In deze films de sterke en zwakke punten van de Italianen op een satirische manier worden belicht. Hierdoor krijgt u dan een interessant dieper inzicht in de taal en de mensen: de gebaren, de liefde voor la buona tavola (het lekkere eten), het sterke bijgeloof  en veel meer: het genieten van een volk dat, wat je er ook over kunt zeggen, uniek blijft.

De serie wordt gegeven in het Italiaans. Als u niveau A2 van de Europees Referentiekader heeft afgerond, kunt u deze cursus beslist voldoende goed volgen. Waar nodig, zal een toelichting in het Nederlands  gegeven worden.

Vrijdag 16 oktober 2020
3 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. T. (Tiziana) Bardini
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)