Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NAK030

Cursus Japan: een mysterieus land ontsluierd

Cursus Japan: een mysterieus land ontsluierd
Cursuscode: NAK030

Japan speelt een belangrijke rol op het wereldtoneel. Toch weten veel mensen niet meer over dit land te vertellen dan dat de inwoners uitermate vriendelijk en beleefd zijn. En dat is dan weer moeilijk te rijmen met de rol van Japan in de oorlog. Japan is dan ook ver weg en de taal ontoegankelijk.

Dat is allemaal waar, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het land ook echt ontoegankelijk is. Het doel van deze cursus is het mysterie rond dit prachtige land en zijn schitterende cultuur, stukje bij beetje te ontsluieren. In zes bijeenkomsten van twee uur maakt de cursist kennis met allerlei facetten van land en cultuur van Japan. Aan de orde komen communicatie met Japanners, de geschiedenis, het schrift – het moeilijkste ter wereld, dat nu nog dagelijks wordt gebruikt – de religies, de kunst, de literatuur en de muziek.

Natuurlijk is er ook uitgebreid aandacht voor de bijzondere band die er al vier eeuwen tussen Japan en Nederland bestaat. En als klap op de vuurpijl leert u ook wat Japanse uitdrukkingen voor het dagelijks gebruik.

Woensdag 16 september 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. J. (Jim) Gubbels
19:30 - 21:30
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
J.  (Jim) Gubbels
J. (Jim) Gubbels
Mijn naam is Jim Gubbels, ik ben 27 jaar en sinds 2015 afgestudeerd als Japanoloog aan de Universiteit te Leiden. Mijn fascinatie voor Japan is begonnen door de fantastische videogames die daar vandaan kwamen en dankzij de studie ben ik meerdere facetten van de Japanse cultuur tegengekomen die me erg aanspraken. Zo is nu een van mijn grote passies het bespelen van de japanse taiko drums en vermaak ik me graag met de kalligrafie en het vertalen van boeken over bijvoorbeeld bijzondere plekken in Japan. Ik heb een aantal reizen naar Japan gemaakt waarin ik tussen de lokale bevolking heb gewoond en gewerkt en iedere keer weer leerde ik nieuwe dingen over de taal en de cultuur. Ik hoop mijn studenten te inspireren, zodat ze de motivatie vinden om door te zetten in het leren van de japanse taal of geïnspireerd raken om zelf op onderzoek uit te gaan. www.japanese-lessons-hinode.com