Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NAK030

Cursus Japan: een mysterieus land ontsluierd

Cursus Japan: een mysterieus land ontsluierd
Cursuscode: NAK030

Japan speelt een belangrijke rol op het wereldtoneel. Toch weten veel mensen niet meer over dit land te vertellen dan dat de inwoners uitermate vriendelijk en beleefd zijn. En dat is dan weer moeilijk te rijmen met de rol van Japan in de oorlog. Japan is dan ook ver weg en de taal ontoegankelijk.

Dat is allemaal waar, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het land ook echt ontoegankelijk is. Het doel van deze cursus is het mysterie rond dit prachtige land en zijn schitterende cultuur, stukje bij beetje te ontsluieren. In zes bijeenkomsten van twee uur maakt de cursist kennis met allerlei facetten van land en cultuur van Japan. Aan de orde komen communicatie met Japanners, de geschiedenis, het schrift – het moeilijkste ter wereld, dat nu nog dagelijks wordt gebruikt – de religies, de kunst, de literatuur en de muziek.

Natuurlijk is er ook uitgebreid aandacht voor de bijzondere band die er al vier eeuwen tussen Japan en Nederland bestaat. En als klap op de vuurpijl leert u ook wat Japanse uitdrukkingen voor het dagelijks gebruik.

Woensdag 16 september 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. S. (Steven) Hagers
19:30 - 21:30
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
S. (Steven) Hagers
S. (Steven) Hagers
Steven Hagers heeft aan de Universiteit Leiden Japans gestudeerd van 1982 tot 1988. Hij heeft een jarenlange ervaring als docent Japanse taalverwerving aan de universiteiten van Leiden en Rotterdam. Binnen de Japanologie heeft hij zich gespecialiseerd in de taalkunde van het Japans. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen tekstbureau en uitgeverij en bovendien verzorgt hij cursussen Japanse taal en cultuur. Naast zijn werk voor zijn bedrijf HaEs producties doet hij een promotieonderzoek naar Johann Joseph Hoffmann (1805-1878), de eerste hoogleraar Japans in Leiden (1855-1878). Hij onderzoekt de totstandkoming van zijn Japansche Spraakleer uit 1868.