Cursuscode: NAK030

Cursus Japan: een mysterieus land ontsluierd

Cursuscode: NAK030

Japan speelt een belangrijke rol op het wereldtoneel. Toch weten veel mensen niet meer over dit land te vertellen dan dat de inwoners uitermate vriendelijk en beleefd zijn. En dat is dan weer moeilijk te rijmen met de rol van Japan in de oorlog. Japan is dan ook ver weg en de taal ontoegankelijk.

Dat is allemaal waar, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het land ook echt ontoegankelijk is. Het doel van deze cursus is het mysterie rond dit prachtige land en zijn schitterende cultuur, stukje bij beetje te ontsluieren. In zes bijeenkomsten van twee uur maakt de cursist kennis met allerlei facetten van land en cultuur van Japan. Aan de orde komen communicatie met Japanners, de geschiedenis, het schrift – het moeilijkste ter wereld, dat nu nog dagelijks wordt gebruikt – de religies, de kunst, de literatuur en de muziek.

Natuurlijk is er ook uitgebreid aandacht voor de bijzondere band die er al vier eeuwen tussen Japan en Nederland bestaat. En als klap op de vuurpijl leert u ook wat Japanse uitdrukkingen voor het dagelijks gebruik.

Woensdag 16 september 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. J. (Jim) Gubbels
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)