Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NK205

Vier bijzondere culturele vrouwen

Vier bijzondere culturele vrouwen
Cursuscode: 22NK205

In de inmiddels elfde cyclus maken we kennis met weer vier andere culturele vrouwen.
NOLA HATTERMAN (1899-1984): zij was actrice, ontwerper, kunstschilder. Zij was autodidact. Zij  werd lid van De Onafhankelijken en exposeerde met onder andere Paul Citroen en Carel Willink. Zij vestigde zich in 1953 in Suriname. Na haar dood werd the Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo opgericht.
GERMAINE RICHIER (1902-1959): Een Franse beeldhouwster en graficus. Zij was een van de belangrijkste beeldhouwers na de tweede wereldoorlog. Haar werk bevindt zich in veel musea. Aanvankelijk beïnvloed door Rodin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld.
JEANNE BIERUMA OOSTING (1898-1994): zij was een veelzijdig kunstenaar. Ze kwam uit een welgesteld milieu en ondanks dat haar ouders het niet zagen zitten dat zij kunstenaar wilde worden heeft zij verschillende opleidingen gevolgd en verbleef zij jarenlang in Parijs. Terug in Nederland werd zij lid van diverse kunstenaarsorganisaties. Ze leefde voor de kunst.
MISIA SERT (1872-1950): Zij was een pianist die in Parijs haar eigen salon had. Zij had veel aanzien in Parijs en stond voor veel schilders model on der andere voor Renoir. Ontdek deze bijzondere vrouw.


Zaterdag 5 november 2022
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Mw. L.J.M. (Lisette) Le Blanc
10:00 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L.J.M. (Lisette) Le Blanc
L.J.M. (Lisette) Le Blanc
Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Van 1985 tot en met 2011 was ik directeur/ conservator in Museum Dorestad. Nu ben ik werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum in Tiel en heb ik mijn eigen bedrijf namelijk Elysium Cultuur Producten (www.lisetteleblanc.nl) Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien.