Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395
Cursuscode: VAK203

Cursus Poëzie Hardop: gedichten lezen

Cursus Poëzie Hardop: gedichten lezen
Cursuscode: VAK203

Hoe is het om samen naar gedichten te luisteren, mee te lezen of zelf voor te lezen? In deze cursus proberen we het uit door twee keer een uur gedichten hardop te laten klinken. Soms willen we een gedicht vaker horen of een deel eruit opnieuw beluisteren. Waar nodig stellen we vragen en delen leeservaringen. Wie wil, leest voor, luisteren kan ook.
In de bijeenkomsten maken we gebruik van de gevarieerde bundel Voorleesgedichten (2015) samengesteld door Jacques Klöters. Die bundel hoeft niet in je bezit te zijn.
Ervaring met het lezen van gedichten is niet nodig.

Docent is Neerlandica en docent. Sinds 2000 leidt zij leeskringen, cursussen poëzie lezen & schrijven o.a. bij de Volksuniversiteit. Ook geeft zij individuele schrijfbegeleiding.

Dinsdag 19 juni 2018
2 lessen van 1 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 25,00
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
10:30 - 11:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
C J M (Ceciel) Boudewijn
C J M (Ceciel) Boudewijn
Als Neerlandica en docent creatief schrijven begeleid ik, Ceciel Boudewijn, leeskringen en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Na mijn studie in Utrecht werkte ik 10 jaar in het middelbaar onderwijs. Onder de naam Labyrint, wandelen in woorden, organiseer ik sinds 2000 literatuur- en schrijfcursussen voor volwassenen. Plezier in lezen en schrijven en het delen van kennis en leeservaring vormen een rode draad in de bijeenkomsten. Of we nu een gedicht bespreken of een roman, met elkaar kom je vaak tot onverwachte inzichten. Als schrijfcoach bied ik ook begeleiding op maat. (Meer informatie over mij en mijn werk vind je op mijn website: www.inhetlabyrint.nl)