Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NAK048

Cursus Poëzie Proeven: wereldgedichten

Cursus Poëzie Proeven: wereldgedichten
Cursuscode: NAK048

Wie van poëzie houdt kan niet om Poetry International heen. Al vijftig jaar is zij hét podium voor de internationale dichtkunst, zo schrijft Ellen Deckwitz in het voorwoord van De mooiste gedichten van de wereld (2019) de verjaarbundel 50 jaar Poetry International.

Ter ere van het gouden jubileum werd vijftig dichters gevraagd hun favoriete gedicht te kiezen uit de schatkamers van Poetry International. In deze cursus lezen en bespreken we met elkaar een proeve van gedichten uit deze bundel, die in de woorden van Deckwitz werk bevat van Nobelprijswinnaars als Tomas Tranströmer en Joseph Brodsky, legendes als Antjie Krog en Boris Ryzji en magische fluisteraars als Sirkka Turkka en Paul Snoek.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in poëzie. Ervaring met het lezen van gedichten is niet nodig. De bundel hoeft niet in je bezit te zijn, docent zorgt voor de gedichten.

NB Vanwege 1.5 meter afstand lezen en bespreken we een uur in een kleine groep. Maximaal 6 deelnemers.

Donderdag 15 oktober 2020
4 lessen van 1 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00
Mw. C J M (Ceciel) Boudewijn
14:30 - 15:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
C J M (Ceciel) Boudewijn
C J M (Ceciel) Boudewijn
Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.